Siljansnäs flygfält räddat

Anybody can read this forum but only registered Guests can add Posts !

Moderator: lindingmar

florin
Site Admin
Posts: 204
Joined: Wed Mar 04, 2009 7:23 pm

Siljansnäs flygfält räddat

Postby florin » Thu Mar 05, 2009 10:41 am

by florin » 16 Feb 2009, 13:18

”Siljansnäs flygfält räddat”

Den 5 februari 2009 blev flygfältsaffären i Siljansnäs avklarad. En grupp bestående av nio privatpersoner från Siljan AirPark samfällighetsförening köper flygfältet och gruppens ambition är att snarast möjligt låta samfälligheten och flygklubben ta över fältet. Anledningen till att gruppen gjorde affären var att man ansåg det nödvändigt att vara snabb och flexibel i förhandlingarna med konkursförvaltaren.

Tanken är att det ska fungera som förr, dvs. Siljansnäs flygklubb ska fortsätta driva flygfältet, säger Johan Hammarström som är ordförande i Siljan AirPark Samfällighetsförening och en av medlemmarna i finansgruppen som köpt flygfältet. Det råder en klar samsyn om vad flygklubben och samfälligheten vill med Siljansnäs flygfält så det är nu oerhört positivt att flygfältet räddas på detta sätt, säger Jonas Hedlund som är ordförande i Siljansnäs flygklubb.

I höstas etablerades en nystartsgrupp bestående av representanter både från flygklubben, samfälligheten och Leksands kommun och gruppen har sedan dess jobbat med att dels säkra flygfältet, men också söka efter lämpliga köpare till byggnaden Biggles Café. Vi har haft djupgående diskussioner med flertalet intressenter, men det är ännu inte helt klart vem det blir som tar över Biggles Café.

Den avklarade flygfältsaffären betyder nu att man kan bygga färdigt de efterlängtade taxibanorna och öppna flygbyn på riktigt. Målsättningen är att flygplanen ska kunna taxa in i byn till midsommar 2009.

Att flygfältet är säkrat är naturligtvis oerhört positivt för oss ”bybyggare” i Siljan AirPark, men det betyder mycket även för lokala entreprenörer, Leksands kommun och övriga partners som länge hoppats på den fantastiska idén om norra Europas första airpark, säger Johan Hammarström.

För mer information, kontakta Johan Hammarström (johan.hamm@gmail.com eller 070 – 481 00 09).

Om Siljan AirPark

Siljan AirPark är en vision om en världsunik flygby där småflyget utgör det bärande temat i verksamheten som även inkluderar sociala och samhällsfrämjande utvecklingsprojekt. Grunden till Siljan AirPark lades redan 1995 då initiativtagaren Carl Rönn började bygga flygplan med skoltrötta ungdomar på Tullinge Flygplats i projektet ”Egna Vingar”. Carl Rönn har sedan dess drivit in mer än 20 miljoner kronor till olika typer av samhällsnyttiga projekt, till största delen finansierat med EU-pengar. Siljan AirPark började utvecklas i samband med projektet School at Work som innebar att ett antal flygplansbyggen användes som pedagogiska verktyg på ett flertal skolor på olika orter i Dalarna. Projekten har gett mycket goda resultat då i princip alla deltagande ungdomar gått ut skolan med godkända betyg och har idag gått vidare i livet på ett positivt sätt.
florin
Site Admin

Posts: 8
Joined: 18 Dec 2008, 22:51
Top
Re: Press release 09-02-06: Siljansnäs flygfält räddat
by florin » 16 Feb 2009, 13:23

http://www.dt.se/nyheter/leksand/article397923.ece
florin
Site Admin

Posts: 8
Joined: 18 Dec 2008, 22:51
Top
Re: Press release 09-02-06: Siljansnäs flygfält räddat
by florin » 16 Feb 2009, 13:25

http://www.dalademokraten.se/Templates/ ... anguage=sv

Return to “SiljanAirPark Public Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest