Att bo i en airpark - en dagstur till Vasaloppstarten

Anybody can read this forum but only registered Guests can add Posts !

Moderator: lindingmar

johanhammarstrom
SAPS Brilliant Member
Posts: 1007
Joined: Sun Mar 08, 2009 9:04 pm

Att bo i en airpark - en dagstur till Vasaloppstarten

Postby johanhammarstrom » Sun Mar 06, 2011 11:48 pm

Söndagen den 6e mars. Klockan ringer klockan 6 och jag kliver upp och kikar ut bakom gardinen. Det är mörkt, men jag kan skönja en klarblå himmel som börjar färgsättas av solljuset. Vasaloppstarten går klockan 8 och vi ska hinna upp till startområdet från Siljansnäs och det borde ta cirka 30 minuter. Ja, med bil skulle det nog denna dag ta en bra bit över två timmar med all trafik. När man har slingriga vägar och vasaloppstrafik gör det inte att man har ett flygplan som alstrar en del luftmotstånd. Det går förhållandevis fort ändå! :)

Efter frukost tar vi oss ut till flygplanet och vi konstaterar att motorn är genomvarm efter att ha stått på timerinställd värmning delar av natten. När vi startar från Siljansnäs tittar precis solen fram. Efter cirka 35 minuters flygning ligger vi ovanför startområdet tillsammans med tre andra helikoptrar (TV och polisen). Det är en mäktig syn att se nästan 15 000 människor som kämpar på skidor uppför den första branten. Det är som en lång orm med människor som sträcker sig kilometer efter kilometer. Se bifogade bilder! Winsent (vår tax) var inte lika intresserad av att titta på skidande människor utan nöjde sig gott med att sova i baksätet.

Tillbaka flygning längs med spåret till Mora. 20 minuter tog det för oss!

Landning i Siljan AirPark igen vid 9 och tillbaks till sängen för att sova en stund till. Efter en stärkande promenad upp på Björkberget till Buffils Annas och Naturum var det dags att sätta sig i Rallyen igen och flyga hem till Stockholm. Landning kl 17, tankning och sen var det dags att börja längta till nästa helg i airparken.

Mvh

Johan och Wanja
Attachments
CIMG1336.JPG
(135.6 KiB) Not downloaded yet
CIMG1334.JPG
(148.24 KiB) Not downloaded yet
CIMG1329.JPG
(206.07 KiB) Not downloaded yet
CIMG1325.JPG
(161.76 KiB) Not downloaded yet
CIMG1322.JPG
Startar man långt bak får man köa för att komma upp i första backen...
(187.92 KiB) Not downloaded yet
CIMG1316.JPG
(117.84 KiB) Not downloaded yet

Return to “SiljanAirPark Public Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest